20.3.06

Ikuisuuskysymys


Pitäisikö ottaa permanentti? Olen miettinyt tätä siitä saakka, kun olen täyttänyt 23 ja mietin edelleen. Nyt mietintä on jostakin syystä kiihtynyt. Ehkä se johtuu vain remonttiväsymyksestä. Olen todennut näyttäväni ankaralta vanhalta tädiltä enkä jaksa laittaa hiuksia mitenkään muuten kuin Mymmelinnutturalle.

Permanenttia minulla ei ole ollut edes lapsena, jolloin pidin sitä naisten tyhmäilynä.

Ehkä siksi voisi olla hyvä, jos laittaisi permanentin. Vai?

Olisiko otsatukka sittenkin hyvä?

Muistaakseni otsatukka on aina sojottanut pystyssä, siinä kohdin on pyörre. Niinpä niin kauan kuin mulla oli otsatukka, se piti lannistaa aamuisin pipon ja geelin kanssa.

Onpa elämä hankalaa. No, mitä mieltä olette permanentista, olisiko kivempi kuin tuo nuttura?
(Elouai.comissa voi tehdä itsennäköisen nuken. Mutta ei siellä ole tarpeeksi pyöreitä kasvoja, pieniä eurooppalaissilmiä eikä pyöräilijän reisilihaksia. Ja vain toinen kauneuspilkkuluomistakin löytyi. Ja mitkä tikut nuo kädet ovat?)

8 Comments:

Blogger viive said...

Älä laita permanenttia, saat ihanamman kihararyöpyn vaikka lämpörullilla, lainaan sulle omiani jos haluat kokeilla.

Hiuksesi ovat ihanat suorinakin, viimeksi kipissä ihastelin saunanpaljaita kasvojasi ja kiiltoa hiuksissa. Hmmh, nyt tää menee kyllä liiallisuuksiin, permanentistahan tässä piti.. Mutta kun kysyit.

Ufh, muistin juuri sanan: juurikasvu. Senkään vuoksi älä.

20/3/06 11:46  
Blogger viive said...

Jaah, tuollahan se tuli jo riitten suustakin, juuri.

20/3/06 11:47  
Anonymous Anonyymi said...

Nöynöyt, permanentti tuhoaa hiukset ja suurimmalla osalla kuitenkin suorenee lähes heti. Lämpörullilla tai foliorullilla saa upeat kestävät kiharat tarvittaessa. Nimim. Kaksi kertaa permis ollut, molemmilla kerroilla joutunut leikkaamaan tuhoutuneita latvoja reilulla kädellä.
Suosi suoraa! Leiki laineilla! :)

20/3/06 12:15  
Blogger Annie Wilkins said...

Ei! Ei! Ei! Permanentissa ei näytä välttämättä puudelilta tai Pelle Hermannilta, mutta hiukset se kyllä tappaa sangen tehokkaasti. Erehdyin tuikkaamaan permiksen pitkiin, somiin hiuksiini ja niinhän siinä lopulta kävi, että tukka kuivahti kokoon ja se oli leikattava lyhyeksi. Muistelen sitä yhä katkeruudella.

Lämpörullat, foliot ja suorat kiehkurat rokkaavat.

20/3/06 13:04  
Anonymous Anonyymi said...

Minäkään en suosittele permanenttia, paitsi jos olet valmis leikkaamaan tukan ihan lyhyeksi sitten, kun kyllästyt kiharaan.

Kärrynpyörästä pakko sanoa, että oppisit sen taatusti hetkessä. Mäkään en osaa seistä käsillä seinää vasten 20-vuotisesta tanssityttöydestäni huolimatta, mutta eilen hoksasin hieman päälläseisontaa ja se oli huisia. Käsillä seisominenkin vaatisi luultavasti vaan ne kriittiset pari senttiä. Kuvittelen kai siinä vaanivan jonkun mystisen rajan, jonka ylittäminen johtaisi vääjäämättä päälleenputoamiseenniskankatkeamiseenvarmaankuolemaan.

ex-Ani

20/3/06 13:11  
Blogger Lentojätkä said...

Minä näin unta. Kirjakaupassa oli myytävänä sinun usein mainitsemasi Damasion tekstit koottuna laitoksena: Kolme-neljä valtavan jykevää kirjaa rajoitettuna painoksena. Sain sen käsityksen, että toista painosta ei enää tulisi. Hinta oli 2000 euroa. Parasta oli, että kirjojen selaaminen maksoi kymmenen prosenttia myyntihinnasta, eli 200e. Selaamisesta. Kissa oli siellä töissä myyjänä ja pahoitteli kovaa hintaa.

20/3/06 14:01  
Blogger Eufemia said...

Minulla oli muutaman vuoden ajan mahdollisimman säkkärä afropermanentti. Se oli kyllä hauska, mutta olen nyt kuitenkin kasvattamassa sitä hiljalleen pois, enää latvoissa on kiharaa. Tämä mm. siksi, että permanentti tuhoaa hiukset hyvin kuiviksi, ja juurikasvun vuoksi kiharat on otettava aina välillä udestaan, joten latvat ovat sitten lopulta hirveää hamppukorppua. Jurikasvuvaihe oli rasittava, sillä hiuksia ei voinut pitää muta kuin kiinni, ja toisaalta afro oli tietysti aika lyhyt (muuten se olisi lässähtänyt nopeasti), joten hiusten kiinni saaminen oli hankalaa.

Sinulla on nyt kauniit hiukset - harkitse siis tarkkaan.

20/3/06 15:50  
Anonymous Anonyymi said...

Kannattaa ainakin kokeilla ennen permanenttia kihartamista vaikka mainituilla lämpörullilla tms. Joskus oli kovasti muodissa käyttää ns. patukoita, jotka olivat sellaisia joustavia kumisia puikkoja. Ensin hius kieritettiin niihin ja sitten taitettiin puikko kiinni. Minulla pitäisi olla niitä vielä jossain. Tosin voi olla, että ne ovat Hervannassa tai kirppiksellä tai... Hmm, enpä tiedä. Muutossa kaikki katoilee. Joka tapauksessa niillä saa todella villit kiharat, joita kannattaa kokeilla ennen permanenttia.

Kiharoissa on myös huonot puolensa. Itselläni on luonnonkiharat, jotka sinänsä ovat kyllä hauskat, mutta rajoittavat kyllä mahdollisia hiusmalleja. Joskus olisin halunnut lyhyen tukan jollain tyylikäällä leikkauksella, mutta eihän siitä tule yhtään mitään, kun hiukseni eivät suostu asettumaan tyylikkäästi ja hillitysti, vaan sojottavat täysin vääriin suuntiin. Samasta syystä myös etuhiusten leikkaus voi aiheuttaa hankaluuksia. Varsinkin kun en yleensä juurikaan jaksa hiuksiani joka päivä laitella. Ei minulla ole edes hiustenkuivaajaa eikä kiharrinta. Sen sijaan minulla on suoristuraudat! :D

21/3/06 14:34  

Lähetä kommentti

<< Home

<