19.11.04

Veloena opettelee tavoille

Huomaan lukiessani, että muut käyvät läpi ns. meemejä. Jokin minussa saa osallistumaan kotimeemiin.

1. Kun astut sisään ulko-ovestasi ja katsot vasemmalle, mitä näet?
Eteisen seinän. Keltaisen, täynnä epämääräisiä sormenjälkitahroja ja palapeilit, jotka putosivat viimekesän ainoana hellepäivänä karhuntarrojen sulettua. Peilien alla on pahvilaatikkopino venaamassa retkeä pahvinkeräykseen (joka on liian kaukana). Niiden takana roskiksesta dyykattu, musta, vakosamettipäällysteinen 30-40-luvun tyylinen rahi, jota peittää yksinäisten lapasten, reppujen, kaulaliinojen yms. armeija.

2. Minkä värinen matto on olohuoneessasi?
Punainen tietenkin. Sellainen oikein upottava, jossa kiemurtelee mustia abstrahoituja lohikäärmeitä. Matto on 1960-luvulta, ja sain sen äidiltä.

3. Kun katsot ulos keittiösi ikkunasta, mitä näet?
Koskelantien liikenteen, autot kyntävät räntää ja lehmuskuja näyttää surkean märältä ja alastomalta. Mutta kesällä lehmusten lehtimassat ovat ihanat! Keittiön ikkunasta ulos katsominen on tosin palasista kokonaisuuden rakentamisesta sillä keittiön ikkuna on pyhitetty Pelargonium-kasvisuvun tuoksuville lajeille ja lajikkeille.

4. Mitä tavaroita löytyy lavuaarisi reunalta?
Body Shopin kaakaovartalovoide, Elmex-hammastahna, Tukholmasta tuliaisena saatu patsulin hajuinen vegaaninen saippua itse tehdyssä valaanmuotoisessa paperisavikeramiikkakupissa, Galliano Hot Shot -mainoslasi, jolla mies mittaa fluorihuuhdetta suuhunsa.

5. Mikä on kotisi viihtyisin huone?
Olohuone-kirjasto-työhuone. Eniten tilaa. Tykkään lojua lattialla selälläni.

6. Mikä on kotisi ihastuttavin yksityiskohta?
Ihastuttavin?? Varmaan yleinen kaaos. No ei, tykkään kyllä kovasti keittiön hienosta shakkiruutukuvioisesta linoleumlattiasta.

7. Mikä kotisi yksityiskohta kaipaisi pientä remonttia?
Ei mikään. Remontti on paskamaisin mahdollinen ajankäyttömuoto.

8. Mikä on sinulle mieluisin asumismuoto? (rivitalo, kerrostalo jne...)
Kaupunkikerrostalo, kunhan jossain lähellä on maata, jota voi kylvää, kyntää, kastella.

9. Missä säilytät imuriasi?
Jääkaapin taakse jäävään tyhjään tilaan tungettuna. Aika usein se on välikössä vessan vieressä keskellä kulkureittiä, koska kissat levittelevät hiekkaansa maanisella innolla ja imurointi on ainoa keino estää kissanhiekkaa sulamasta märkään vessanlattiaan kiinni.

10. Oletko tyytyväinen kotisi sisustukseen?
Ehdoton kyllä. En ole sisustusihmisiä vaan olen dyykannut kaiken muun paitsi parisängyn ja Boknäs-kirjahyllyn lavoilta tai saanut sukulaisilta. Meillä on kuulemma eletyn näköinen koti, silleen positiivisesti siis. Joka puolella pinoissa kirjoja, papereita, keraamisia teoksia, likaisia treenivaatteita, ja sitten ne viisi eläintä. Monet ovat kehuneet niiden pukevuutta sisustukseen. (?)

11. Onko seinilläsi enemmän tauluja vai julisteita?
Julisteita? Ei vaan itse tehtyä ja miehen tekemää grafiikkaa, valokuvia, keraamisia reliefejä. Myös ostotaidetta; Sammallahden valokuva venäläisestä tiestä, virolaista ja venäläistä grafiikkaa. Vain makuuhuoneen ovessa on oravajuliste; eräänlainen omakuva siis, onhan toteemieläimeni juuri orava.

12. Petaatko sänkysi joka aamu?
EN. Petaan sängyn vain jos tulossa on vieraita, joita läikikkäät ja kuraiset (koirat nukkuvat sängyssä) lakanat voisivat järkyttää.
<