28.2.06

Kuolleiden illastajien seura

On ihan pakko osallistua Iinekseltä löytämääni meemiin. Iines on nimennyt kuusi miestä, ja edeltäjänsä kuusi naista. Ideana on koota mahdollisimman mielenkiintoinen päivällisseurue historiallisista hahmoista (lasken historiaksi jo kuolleet). Itse en taida pidättäytyä kummassakaan sukupuolessa yksinomaan.

Mieluiten kutsuisin nämä:

1) Charles L. Dodgson, paremmin tunnettu Lewis Carrollina. Olen varma, että do-do-Dodgson ja minä tulisimme mainiosti toimeen. Voisimme hullutella ja nonsensalaarata. Dodgson tykkäisi myös keittiöni Innocence-leffan julisteesta. Ja innostuisi varmaan elokuvasta noin yleensäkin taidemuotona! (Minua hämmentää se, että itse asiassa minullahan olisi kiinnostavampaa sanottavaa - tiedän vain niin paljon "tulevaisuudesta".)

2) Jacques Tati. Ei kai tätä tarvitse selittää. Maailman hienoin elokuvantekijä ja lähestulkoon seksikkäin kuviteltavissa oleva mies. Ja akrobaattikin vielä... ja modernismin kriitikko...

3) Giulietta Masina. Näyttelijätär ja maestron vaimo. Giuliettakin osasi stepata. Voisimme puhua stepistä ja hankalista miehistä. Ja nauraa! Giulietta, ihana unien Giulietta. Giuliettalla ja edellisillä herroilla synkkaisi myös varmasti hyvin.

4) Wislawa Szymborska, tietysti. Lisää unenomaista, hilpeästi hymyilevää ja yksityiskohtia ymmärtävää viisautta. Szymborskan kanssa ei ehkä olisi edes pelottavaa keskustella. Hän on niin inhimillinen... ja ymmärtää eläimiäkin.

5) Bill Bojangles Robinson, Harlemin keisari, maailman takaperinjuoksemisen maailmanmestari, steppaaja ja kiinnostava tapaus muutenkin. Copasetic-termin lanseeraaja. Varmasti olisi aika copasetic ja tanssittaisi Giuliettaa vähäsen.

6) HC Andersen. Tämähän on siis ihan selviö. Ehkä hän jopa piristyisi seurueessa.

(Jos pitäisi valita täyssarja miehiä, mukaan pääsisivät vielä Chaplin & Siddharta Gautama. Jos täyssarja naisia, Miletuksen Aspasia - kiitos vaan sille, joka viittaa minuun Aspasiana; en ole ollenkaan niin vakuuttava - & kuningatar Kristiina & Ginger Rogers & Jane Addams.)

Meemiä saa jatkaa, mikäli kokee sen kiinnostavaksi.

En tiedä kyllä kuollaksenikaan, miksi itse koin tämän näinkin hauskaksi.
<