9.4.05

Vai että mainoksia?

Kirjailijan päiväkirjan merkintä avaa silmäni sille, kuka maksaa ilmaisen bloggailun: mainostajat. Kuulemma sivujeni päällä mainostetaan kissan- ja koiranruoka-astioita!

Minun surffatessani sívuilla mainokset ovat visusti piilossa. Katson läpi kys. otteessa mainitut blogit, mutta minulle mainoksia ei näytetä.

Ilmeisesti sama taho, joka on rankannut Kirjailijan päiväkirjan mainosarvoltaan olemattomaksi, on rankannut ostovoimani olemattomaksi. (Jälkimmäinen päätelmistä on kyllä aika lähellä totuutta.)

Vai että mainoksia. Minä en ole tehnyt sopimusta minkään mainostajan kanssa. Bloggerin sivulla on sellainen kohta, josta voi valita, haluaako mainoksia sivuilleen vai ei. Valitsin ei, mutta näköjään lahjahevosen suu pysyy visusti kiinni. Voihan perse.

ÄLKÄÄ NYT HYVÄT IHMISET OSTAKO NIITÄ KISSAN- JA KOIRANKUPPEJA!!!

11 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Emmä nää mitään mainoksia sun sivujesi päällä, vaikka päivittäin katon josko oot naputellut jotain. En o nähnyt kertaakaan. Eli taidan olla liian köyhä tai liian aatteellinen, jotta niitä minulkaan näytettäs.

9/4/05 12:41  
Anonymous Anonyymi said...

Opera näyttää mainoksia. Asia on selaimeen liittyvä.

9/4/05 12:55  
Blogger Kaura said...

Opera-selain on mainostensa takia ilmainen käyttäjälle, mutta Operan näyttämät mainokset eivät mitenkään liity blogilistaan!

9/4/05 13:02  
Blogger Veloena said...

Aah. Mutta onhan Firefoxkin ilmainen, eikä siinä ole mainoksia...?
Operan ihmiset näyttävät tehneen honon diilin.

9/4/05 14:32  
Anonymous Anonyymi said...

Hei Veloena,

Asia näyttääkin jo selvinneen.Mainokset ovat Opera-selaimen oikeassa yläkulmassa ja ne vaihtuvat aina sen mukaan minkä blogin avaan. Opera on tehnyt ilmeisesti diilin Googlen kanssa, ja Googlen robotti etsii sopivat sivut mainoksille oman pisteytyssysteeminsä mukaan.

Terv. Anita

9/4/05 14:47  
Blogger hiluvilu said...

Asia alkoi kiinnostaa koska en ole näitä mirrinmurkinoita minäkään nähnyt. Testasin IE, Opera, Netscape ja Firefox. Ei mustinmustia, ei viiksikarvaakaan. Yleensäkin on outoa jos hyppyikkunat vielä nykypäivänä pääsevät surffaajan yllättämään. Kaikki em. selaimet sisältävät estot jotka löytyvät asetuksista. Internet Explooteriin se saadaan messenger-laajennuksena joka tuo ylimääräisen työkalupaletin. Se on sitten eri asia jos murkinat hyökkivät käyttäjän omasta koneesta eikä werkkosivulta. Tällöin olet saanut malvarea sisään ja murkinat saattavat lentää silmille millä sivulla tahansa. Mainostajat todellakin maksavat, myös useimmat ilmaisohjelmat ja mainokset saa Operastakin pientä sijoitusta vastaan kadotettua. Pidän tätä jopa kannattavana. Samoin tätä: http://www.microsoft.com/athome/security/spyware/software/default.mspx

9/4/05 16:08  
Blogger hiluvilu said...

.. no näkyy se ossu ainaski melkein kokonaan.. ;D

9/4/05 16:10  
Blogger Mikko Moilanen said...

Hmm.. Saanen kysyä, että mitä tarkoitit ilmaisohjelmilla?

9/4/05 22:18  
Blogger hiluvilu said...

Esimerkkinä palvelkoon werkosta imuroitava paketti jolla Outlook käyttäjä saa liitettyä maileihinsa hassuja hömelöitä. Ei maksa mitään mutta paketissa luikahtaa koneeseen adware joka seurailee surffauskäyttäytymistäsi ja lähettää tietoja kolmannelle osapuolelle kaikkien sähköpostiohjelmastasi löytämiensä osoitetietojen kera joka taas lisää kohdennettua ilmoittelua niin omassasi kuin kavereittesi maililaatikoissa. Kunnollinen palomuuriohjelma estää tämän tietovuodon eli luvattoman liikenteen koneesta werkkoon päin.
Valitettavan harva vain osaa käyttää esim. F-Securea tai Norttonia tehokkaasti. Jos taas poistat tuon imuroimasi "kylkiäisen" väkivalloin vaikkapa em. Microsoft AntiSpyware-softalla lakkaa myös itse hömelöohjelma toimimasta. Mainostajat tämän softan kehityksen sekä jakelun maksavat, juuri nämä taatusti lailliset werkkoapteekit sun muut ilmaisia cellphoneja tarjoilevat tahot. Tähän mainos- ja virustulvaan on paras ase loppukäyttäjä itse, eli jokainen meistä. Ei sitä millään lainsäädännöllä saada koskaan kuriin.

10/4/05 09:21  
Anonymous Anonyymi said...

Miksi mun Opera ei näytä blogi-sidonnaisia mainoksia?

Ei tämä muutenkaan ole huono diili, ei missään nimessä. Mainoksetkin huomasin vasta nyt, luettuani asiasta tässä blogissa. Joku DVD mainos tuossa näemmä pyörii (kas kun en ole aijemmin kiinnittänyt siihen mitään huomiota) mutta se on aina se yksi ja sama, huolimatta siitä millä sivuilla liikun.

14/4/05 22:19  
Blogger Mikko Moilanen said...

Ok.

15/4/05 20:07  

Lähetä kommentti

<< Home

<