10.9.06

Luulevatko ihmiset

Luulevatko ihmiset, että jos rummutan tahtia kämmenin miehen reisiin, en kykene kuulemaan musiikkia? Marssinko siinä jonkin toisen rumpalin tahtiin? Vai teenkö niin enemmän herätessäni yksin eräs aamu? Miksi vie niin kauan tajuta, että li zhi on litsi? Miksi se, mikä vaikuttaa minusta teetuliaisten ääressä ahneudelta ja karmivuudelta, on toisesta ylivuotavan kohtuullista ja kohteliasta?

Luulevatko ihmiset, että homoseksuaalisuus on ammatti, mutta heteroseksuaalisuus ei? Miksi heteroseksuaalisuus ei voisi olla ammatti, jos se on erikoistumisen ja pätemisen motiiveista tärkeimpiä? Miksi valuutanvaihtaja pakkaa setelit keltaiseen pussiin, joka erottuu visuaalisesti näpistäjän silmiin kaikista parhaiten? Jos on kolme läpinäkymätöntä tyhjiöpakkausta ilman nimikylttejä, millä perustein arvataan, mikä sisältää mitäkin? Kuinka moni muukin on unohtanut, että Mongolia on valtio ja että se mahtuu varsin mainiosti Kiinan ja Venäjän väliin?

Luulevatko ihmiset, että halu kuulua laumaan on jotenkin erilaista nyt kuin ennen? Miksi halaukset vetävät lähemmäs? Miksi onnellisuutta koetetaan toisinaan piilottaa? Mistä lähties rakastavaisia on kutsuttu kyyhkyläisiksi, kun he kuitenkin ovat nälkäisiä kuin pelikaanit, jotka nielevät monen kilon kaloja yhdellä gulppauksella? Onko sellainen lenkkarivalmistaja kuin Brooks varmasti lapsityövoimaa käyttämätön?

Luulevatko ihmiset, että akateeminen krapulointi sisältää hienostelua? Onko muistakin jännittävää havaita, että omat ystävät, jotka eivät ennestään tunne toisiaan, pitävät juuri samoista elokuvista? Oletteko huomanneet, että Tähtien sodan episodista kaksi saa loistavia valokuvia? Miksi aika venyy ja tiivistyy? Miksi ajan tiivistyessä hymyilee tanssii pitää kädestä, kuuluu, miksi sen venyessä laskee päätyjä ja tutkintoja, suorittaa ja tuottaa, on yksilö ja itsenäinen? Kuinka moni ystävä sai tekstiviestejä, joissa oletettiin hänen olevan paiskomassa katukiviä?

Luulevatko ihmiset, että onnellisuus on vaikea havaita? Tarvitaanko rakastumista, jotta sallitaan tasajalkaa hyppely ja kämmenten heiluttelu ja ragtimen esittäminen alasti vessanpöntöllä istuvalle, tuomitsematta jotenkin omituiseksi? Eikö ole hurmaavaa, että sekä puulla että hampaalla on juuret ja kruunut, mutta vain hampaalla hermo? Miksi kuun kehrä näyttää roska-astioiden ylläkin romanttiselta, kun kävelee vieraan pöydän iltapalalta pian taas lähtevän kanssa? Kiintyvätkö muutkin rumiin aurinkolaseihin?

5 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

uskoisin, että kyllä, tai ei.

11/9/06 08:14  
Blogger सारी said...

Hyviä kysymyksiä.

11/9/06 13:19  
Blogger Veloena said...

Mutta niitä on aika runsakkaasti.

11/9/06 18:39  
Anonymous Anonyymi said...

ehkä kysymykset stimuloivat älyä tehokkaammin kuin vastaukset?

11/9/06 21:46  
Blogger सारी said...

Matkalla, just sitä minäkin.
Itse kuuntelisin mieluummin urheiluradiota kuin pelkkiä vastauksia. Vaikka olis miten tyhjentäviä.

12/9/06 15:10  

Lähetä kommentti

<< Home

<