16.4.06

Pyhäaamu

Sumu katukuilussa, pää jyskyttää vielä rumpubiittiä yhdestä Lauran Laulutuvan soolosta. Omalaatuinen ilta; näen ystäväni J:n, puhumme Jumalan olemassaolosta ja hänen uskostaan, kuulen fonistin olevan helluntailainen, "hänellä on kanava auki", sanoo J, katsoo ylös, puhuu paastostaan ilman lihaa, kuinka vaikeaa on olla syömättä lihaa.

Siitä en enää muista mitään. Näen Karrin ja Dyron, he tulevat pöytäämme. Jossain vaiheessa Dyro mainitsee, että tuolla on Tommipommi. Vessamatkalla halaan tämän esittäytymättä. Ei kai ole epäilystä siitä, kuka on asialla, jos joku tulee ja halaa tuosta noin vain sanoen: "Hei Tommipommi, nyt et ole ollenkaan pelottava."

On ikävä tyttöjä, jotka ovat kynsilakassa ja kengissä.

Ja aamulla pää on jyskyttävä, yö kadonnut jonnekin kolmeen viinilasilliseen totaalisesti. Katselen sumua mietteliäänä, lähes synkkänä, Lohi on nukkunut yönsä kaapissa farkkuhyllyllä, hullu katti. On mentävä Korkeasaareen, oltava vielä lisää Homo sapiens, häkissä, suunniteltava lehteä.

Koska kyseessä on lapsillekin suunnattu tapahtuma, ei voi ottaa lieventäviä mukaan. Huomaan olevani jo miltei myöhässä, on pakko mennä, Korkeasaaren jälkeen olen menossa haistelemaan ja kuvaamaan kukkivan anopinkielen, tuoksuu kuulemma hyasintilta. Ja sitten vanhemmille, pääsiäislounaalle.

Tänään voi olla että tämä on kaikki kirjallinen mitä minusta irtoaa.

Hyvää pääsiäissunnuntaita, älkää tukehtuko suklaamunien kääreisiin.

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

hyvää hyvää pääsi äista SINULLE älä lannistu!melkein kaikki kääntyy hyvin päin

16/4/06 12:25  
Blogger Tony said...

Mun anopinkieli kukki pari vuotta sitten vietettyään varmaankin neljä kuukautta ilman vettä. Ajattelin, että voi kuinka ihmeellinen on luonto. Se kukkii ennen kuolemaansa. Muistaakseni kukat eivät tuoksuneet millekään. Ainakaan mitään hyasintin voimakasta tuoksua siinä ei ollut. Kyseinen anopinkieli elää ja voi tänäkin päivänä hyvinl. En ole kastellut sitä ainakaan kolmeen kuukauteen. Se on tällä hetkellä liian hankalassa paikassa. Ei jaksa kurkotella. :)

16/4/06 12:39  
Blogger Timo said...

Tommipommi soitti eilen olevansa aikeissa tulla (tai mennä - hän oletti, että olen kaupungissa, mutta tulin vasta tänään) Helsinkiin, mutta epäselväksi jäi, päättikö hän perua koko reissun vai ei. Ilmeisesti ei.

Peter Handkesta oli puhelimessa puhe.

16/4/06 15:21  
Blogger Veloena said...

Niin, ihan hyvä että tuli, olikin jo aika hänelle nauttia hieman halausterapiaa, tiedä tuosta josko hän siitä vaikka hieman piristyisi jopa.

Userille kiitos. Melkein kaikki hyvin :D

Tony, tuo kastelematon kidutusjakso saattaa tosiaan olla jutun aa ja oo. Rahapuista olen kuullut sanottavan samoin: hirveästi valoa ja sitten unohtaminen neljännesvuodeksi.

17/4/06 22:46  

Lähetä kommentti

<< Home

<