17.5.06

On tipahtaa tuoliltaan, mutta vitkalla

Karnevalismia töissä. Luen ajankuluksi Kerubivompatin lähettämiä ala-astelaisten koevastauksia ja olen tipahtamaisillani tuolilta, vaikka pyörinkin Coldrexilla ja ääneni on pihinää.
Etenkin uskonto on hyvin hallussa: 6. Käsky: Älä houri. ... 8. Käsky: Älä rassaa toisten tavaroita ... 10. käsky: Älä himoitse väärää ihmistä / Älä ylenkatso lähimmäisesi aviopuolisoa.

Vaikka onhan sekin aika liikuttavaa, että ihmiskunnan suurin keksintö on nuolenpääkirjoitus. Hyvästi, teknologinen imperatiivi. Sen sijaan puhdasta poetiikkaa lähetelevät Galileo Galilei teki putoamisliikkeita Pisan vinosta tornista ja Mielisairaaloita pitäisi perustaa ja näköalapaikkoja ja muita huvittelukeskuksia ja Talitiainen syö risuja ja talvihyönteisiä.

Muistan elävästi lapsuuden äimänkäen, kun biologian kirjassa selitetään, kuinka jokin eliö, sammal varmaankin, imee nestettä sisäänsä kuin taulusieni. Sellainen kulmikas, sanottiin. Haaveilin monta vuotta yhyttäväni taulusienen metsästä, etsin kulmikasta muotoa, kunnes eräs päivä minulle valkeni, että se tarkoitti sitä liitutaulun sientä. Ei ihme, että pidän itseäni pikemminkin pöhkönä kuin nopeaälyisenä. Laiha lohtu on, että pudonnen tuoliltakin vitkalaukaisimella.

Olen painanut kuumeen alas Coldrexilla, ehkä kirjoitinkin siitä jo. Ja olen värjännyt hiukset tummanruskeiksi koska. Ei siihen ole syytä. Kunhan tehdä tuiskautin. Väri peseytyy pois parissa viikossa. Mutta en ole varma, näytänkö kohtalokkaalta. En kai, koska kaulani on edelleen turvoksissa (tätä koetan peitellä kaulusvillapaidalla) enkä pysty oikein puhumaan. Mutta päivä on hyvä. Vaikka raakun ja kähisen puhelimeen, saan tarjouksen koulutusta vastaavista töistä heinäkuuksi. Eläköön! En kuole nälkään! Kartutan kokemustani! Lomani on siis koko kesäkuu ja elokuun kaksi ensimmäistä viikkoa. Sen mukaan on vain elettävä. Onneksi töitä voi tehdä myös ulkona. Odotan iltaa, jolloin menen seinämaalaamaan Virginnyn luokse, häneltä tulee tekstiviesti En pelkää hiiri-influenssaa.

Ei se, että hiiriä, mutta että vihreitä hiiriä, ja omassa nielussa.

***
Kotona on pakko vaihtaa sukat ja syödä pussillinen herneitä. Määrittele koti. Kotona on pakko vaihtaa sukat ja syödä pussillinen herneitä. Olen myöhässä. Tavallista.

3 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

mä oon kanssa repeillyt noiden koevastausten kanssa. ne levittää hysteriaa, kannattaa jakaa ne myös työkavereilleen. :)

18/5/06 14:11  
Blogger Veloena said...

Joo, jaoin jo. Itse asiassa, extempore, kun työkaveri kysyi, miksi hekotan niin kovasti.

Etenkin se talitiainen, voi luoja. Risuja ja TALVIHYÖNTEISIÄ.

Toivon kovasti, ettei työkaveri saanut vihreitä hiiriä kaupan päälle.

18/5/06 16:52  
Anonymous Anonyymi said...

Oman uskonnon opettajani mielestä oli hauskaa kun olin vastannut "Heikkoja, joita Jeesus puolusti" -kysymykseen: "Republikaanit".

19/5/06 09:44  

Lähetä kommentti

<< Home

<