16.2.05

Pakkaspäivä

Tänään se on! Kioto-päivä! Ja toivottavasti alkaakin tapahtua, sillä petrattaavaa on ja paljon.
Voi hitsit. Meille tämä sana "lämpeneminen" on niin positiivisesti assosioitunut, että luultavasti täällä olisi enemmän vipinää asian tiimoilta, jos puhuttaisiin ilmaston kylmenemisestä.
Lämpömittari näyttää miinus kahtatoista, sisällä kämpässä on viisitoista plusastetta. Jos pakkanen jatkuu, huomenna on käännettävä patteri päälle. Normaalistihan meidän taloutemme lämpiää ylä- ja alakerran asunnoista tihkuvalla hajalämmöllä. Mukava metodi sen suhteen, että huoneilma ei ole kuivaa.
Miltä maailman muutos näyttää? Täältä voi katsella muuttuvan maailman kuvia.

Tässä kuvassa puolestaan kiipii vanhoissa omenapuissa punakoiso, Solanum dulcamara.
Kylmyys on kurjaa.
Pitää pakkautua villakerrastoihin ja niistää koko ajan kangasnenäliinaan ulkona kävellessä, koska silmät valuvat lakkaamatta pakkasen takia. Laittaa päälle toppatakki ja näyttää Michelin-ukolta. Käyttää rannelämmittimiä, jotta sormiin asti kiertää veri. Pukea Mobutulle ulkoilua varten toppaliivi, jota se inhoaa yli kaiken.
Tänään meillä Dodossa on iltapäivän kutsujuhlat Vanhalla. Kioton takia, siis. Iltajuhlaa ei ole. Joku ääliö on kyllä levitellyt kutsua, jossa Dodokin mainitaan yhtenä järjestäjänä - ilman että kukaan dodolainen tietää meidän osallistuneen moiseen tilaisuuteen. Vähän ikävä päivä tulla selkäänpuukotetuksi. Eipä silti, että ne mitään attentaattia olisivat järjestämässä, mutta aika ikävää tuollainen yhdistyksen nimen käyttäminen lupaa kysymättä omien tilaisuuksien mainostamiseen. Joskus ympäristöliike kyllästyttää. Osa aktiiveista on täysin kykenemättömiä peruskäytöstapojen toteuttamiseen. Koeta siinä sitten toimia hillitysti ja fiksusti...
No jaa, nyt on alettava valmistautua juhlimaan. Ulkona on niin kylmä, että mieluimmin makaisin vain sängyssä koko päivän, mutta ei kai tässä muu auta kuin alkaa toimia. Olen edelleen flunssainen ja väsynyt, ja toivon, vastoin kaikkia realiteetteja, että Kioto olisi astunut voimaan mieluummin kesällä, niin olisi voinut valua piknikille epämuodollisesti.
<