24.2.05

Kotia etsivät...

No niin, nyt muistan vasta, mistä minun on pitänyt laittaa merkintä jo kauan sitten.
Kuten sanottua, kevätistutuksen ja -leikkauksen aika lähenee. Jos joku haluaa kokeilla tuoksupelargonien kasvatusta, minulta saa pistokkaita seuraavista: se perinteisin tuoksupelakuu, vanhan ajan Graveolens eli "tohtori Westerlundin kukka" (raikas, ruusu/sitruunatuoksuinen, voimakaskasvuinen), Pink Capricorn aka Pink Capitatum (miellyttävä, makeahko tuoksu), Attar of Roses (ruusu, hyvä ruoanlaitossa korvaamaan ruusuvettä, mainio teen sulostuttaja, voimakaskasvuinen), Citriodora (ihanan kirpeä sitruunan tuoksu), Nutmeg (muskottipähkinän tuoksu, hentokasvuinen), Round Leaf Rose, ihana ruusuntuoksu, luonnonlajeista Pelargonium radens (mieto ruusuntuoksu, koristeelliset lehdet) ja Pelargonium tomentosum (piparmintun tuoksu, ihanat pehmeäkarvaiset paksut lehdet, joista on kirjoitettu "thick as a fairy-blanket" - kuvaa hyvin lehtien pehmeyden ja mehevyyden. Kukkii runsaasi, pölytettäessä tekee siementäkin).
Vanhan hyvän ajan kasvitapojen (hakkerietiikka, hah, on keksitty aikaa ennen tietokoneita mummojen hoivatessa ruukku- ja penkkikukkiaan ja jakaessaan niistä ilmaiseksi pistokkaita ja neuvoja viihtymisen takaamiseksi) en pyydä rakkaistani hintaa, ilmaiseksi kun olen emokasvitkin saanut, mutta jos asutte muualla kuin pk-seudulla, postikulut toki pyydän - yleensä pistokkaat pakkasta vasten pakattuna saa postiin Suomen sisällä 90 sentillä...
Pelakuut sopivat sikäli hyvin lapsi- ja eläinperheisiin, että ne ovat myrkyttömiä - myös suurissa määrin nautittuina ja, mikä parasta, sekä kissat että koirat pitävät niitä syömäkelvottomina. Koska kasvini eivät ole kovin suuria, nopeat syövät hitaat tässä lajissa :)
Kasvi on kaveri!
<