14.10.04

Väsynyt, sairas

Koko aamupäivä ennakkoäänestyksessä sairaalan käytäviä eestaas tungeksien jättää oudon jälkimaun yhdistettynä syysflunssaan. Pakko silti pysyä pystyssä. Ja onhan asiakin tärkeä. Valitaan päättäjät kaupungin linjauksille.
Millainen on hyvä kaupunki?
(Tällä hetkellä spontaani vastaus kuuluisi: sellainen, jossa saa nukkua.)
Illalla pitää jaksaa kävellä Arabianrantaan illalliselle. Olen väsynyt ja sairas, mutta koska näemme nämä ihmiset vain harvoin, en malta peruuttaa. Huomiseksikin siunaantui vielä lisää menoa: hyvän ystäväni syntymäpäivä. Pitää katsoa, jaksanko. Palelen ja hikoilen vuorotellen ja sätin itseäni siitä, että olen kouluttautunut alalle, jota kukaan muu ei arvosta himpun vertaa. Eli tarjoa työpaikkaa, josta voisi olla sairaslomalla sen sijaan, että kaikki lyhyetkin keikkatyöt on vain pakko ottaa. Humanistisessa koulutuksessa ei ole juuri mitään glooriaa. Aiheet ovat kiinnostavia, mutta siihen se sitten loppuukin.
Mitä ihmettä olen joskus ajatellut? Ajattelin, että mieluummin siivoan vessoja kuin myyn aivoni tälle systeemille, joka tuhoaa planeettaamme. Ja sitten, vapaana syyllisyydestä, voin tehdä mitä vaan huvittaa. (Enimmäkseen ajatus on edelleen hyvä. Olisi ollut aikamoista pelkuruutta ajautua insinööriksi tai kemistiksi vain siksi, että pystyy ja pääsee, jos viitsii yrittää. Tai kaupalliselle alalle.)
Ainoastaan sairastuessa usko oman valinnan mielekkyyteen horjuu. Silti en tunne olevani prekariaattia. Elämä on aina epävarmaa, epävarmuutta on turha yrittää torjua. Enkä toden totta samastu kodittomiin spugeihin tai laittomiin maahanmuuttajiin, kuten jotkut ovat esittäneet prekariaattiin itsensä lukevien samastuvan. Itse asiassa olin itsekin laittomasti töissä Lontoossa (se oli aikana ennen kuin Suomi liittyi EFTA-sopimukseen; itse äänestin kyllä eu:lle osittain juuri tuon puolen vuoden takia) joten tiedän kyllä, mitä sekin saattaa olla. Ei se muuttanut minua ihmisenä mihinkään suuntaan. Miksi ihmeessä samastuisin kodittomiin, jos voin samastua pylväspyhimyksiinkin?
Tai torsoihin...
päätön, kädetön torso.
Hyvää yötä -

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Samaistut paviaaneihin mutta et "kodittomiin spugeihin ja laittomiin maahanmuuttajiin". Raivostuttavaa "humanismia".

21/4/06 11:26  

Lähetä kommentti

<< Home

<