10.10.04

Pro Baboo

Voi Korkeasaaren paviaaniressuja. Onneksi ne eivät osaa lukea, mitä kaikkea niiden puolustajat ja vastustajat niistä sanovat...
Toivon kyllä että tästä tulisi kunnallisvaaleihin kunnon teema. Että mietittäisiin oikeasti, mitä arvoja eläintarhat lopulta edistävätkään. Toivottavasti paviaanien ja muiden tarhaeläinten kohtalosta huolestuneet lapsiperheet älyävät myös sponssata toisenlaista businessta, eli vaikkapa adoptoivat delfiinin, karhun tai jonkun muun eläimen esimerkiksi täältä. Tai miettivät eläintä kotiinsa hankkiessaan kodittoman eläimen ottoa (voin suositella, meillä on niitä viisi - kolme kisua ja kaksi koiraa) esimerkiksi Pelastetaan koirista tai alueellisista löytöeläintaloista.
Iltasanomien nettikyselyssä kaikkein ällöttävimpiä kommentteja olivat "Lapsiperheiden suosikit tapetaan. Eipä tarvitse käydä enää Korkeasaaressa", "Suuri virhe. Yleisö katoaa Korkeasaaresta", "Pavikset kuuluu Korkeasaareen" - nämä siis paviaanien lopettamista vastustavien sarakkeesta ongittuja... ajatus siitä, että suosikkieläinten tappaminen on jotenkin pahempi juttu kuin ei-suosikkien, on kyllä kiinnostava koska se esiintyy monessa muussakin eettisessä priorisoinnissa, mutta uhh, ei se erityisen kaunista kyllä ole.
Osa lopettamista puoltavista näytti olevan sitä mieltä, että harmi, mutta asiallehan ei mitään voi. No ei kai sitten, enää. Eläintarhan luulisi kaupallisena laitoksena pystyvän ennakoimaan moiset remontit.
Itse toivoisin, että koko tarha pistettäisiin pakettiin tai pyhitettäisiin niille muutamalle lajille, kuten lumileopardi, jotka ovat ymmärtääkseni aidosti uhanalaisia ja suostuvat lisääntymään Korkeasaaressa paremmin kuin muualla, kenties Suomen talvesta johtuen.
Lapsiperheet tutustukoot vaikka lemmikkeihin ja tuotantoeläimiin - ja TV:n Avaraan luontoon, joka antaa luonnonvaraisten eläinten oloista ja olemuksesta vähän paremman kuvan kuin Korkeasaari, esittäen, että ne kuuluvat kotiseuduilleen, eivät freak shown häkkiin. Ihmisille tekisi hyvää muistaa, että mm. vammaisia on esitelty nähtävyyksinä eksoottisten eläinten tapaan , eikä siitä nyt ole edes niin pitkä aikakaan...
<