21.1.05

Ison Kissan syntymäpäivä

Onneksi Mobutu on jälleen kunnossa, oma suloinen Untamo-itsensä. Eilen herättyään kohtauksen jäljiltä se oli taas kuin mitään ei olisi tapahtunut - paitsi yöllä, jolloin se oksensi kymmenen sentin palan kaapelijohtoa.... Vanha koira, rassukka. Panu esittää edelliseen merkintään huolestuneen kysymyksen, voisiko kyseessä olla rabies. Ei sentään, vaikka kieltämättä edellisen kohtauksen tapahtuessa puolitoista vuotta sitten sama epäilys minutkin säikäytti, olkoonkin että Suomeen tuotavilla koirilla täytyi vielä Mobutun tullessa, Eestin ollessa ei-EU-maa, olla kuukauden voimassa ollut rabiesrokoite. Täältä löytyy rabieksesta asiallinen taudinkuvaus.

Tänään asiat ovat onneksi sujuneet mukavammin. On Ison Kissan syntymäpäivä, ja Kissaa on lahjottu jo aamusta alkaen, pyöräilyaiheisin T-paidoin, Riedelin skumppalasein, Gilli Smythin levyin, ynnä muin jutskin.
Nyt Kissa on poissa ja minä siivoan asuntoa kiiruusti, kohta tulevat YLLÄTYSvieraat YLLÄTYSkutsuille. Kun Kissa palaa, hyppäämme esiin ja karjumme onnea. Saapa nähdä, miten naama vääntyy... Kutsuilla syödään vegaanisia sushirullia, täytteiksi olen varannut porkkanaa, kurkkua, kyssäkaalia, daikonretikkaa ja siitakesieniä. Paljon wasabia, paljon marinoitua inkivääriä. Ja juodaan shampanjaa, tietty (Duval-Leroyn Fleur de Champagne, Blanc de noirs - blanc de noirsit ovat kiinnostavia). Tasavuosia pitää juhlia aidolla juhlajuomalla. Laseista tulee kyllä kokemuksen mukaan vähän epäsiistin näköiset, koska rullia kääriessä riisi tahnaa sormet. No, sitten voi himmentää valoja, ja keskittyä makuihin. Jälkiruoaksi on helmiryynejä makeassa kookosmaitokeitossa, ruusuvedellä maustetussa. Nam.
Kaikkialla on lunta niin paljon, että melkein kammottaa.
Nyt on pakko mennä, huomenna lisää, töissähän sitä ehtii kirjoittaa...
<